ČESTO PITANJE: ACRYL-PROFY ILI ACRYL-HOBBY BOJA?

Acryl-profy i acryl-hobby boje su boje na bazi vodorazredivih akrilnih veziva. Ova veziva su otporna na atmosferske uslove i imaju odličnu adheziju (prijanjanje) za podloge od: papira, kartona, platna, drveta, cigle, crepa, maltera, kamena, PVC-a, pleksiglasa i sličnih podloga. U bojama su korišćeni kvalitetni pigmenti visoke moći obojenja i maksimalne postojanosti na svetlo i UV zračenje, što garantuje stabilnost boje i nijanse u dugom vremenskom periodu eksploatacije.

Osnovna razlika između ove dve grupe boja su u njihovoj:

– konzistenciji (gustina, viskoznost),

– plastičnosti i

– sjaju.

Specifična konzistencija (pastozna, kao kod uljanih slikarskih boja) acryl-profy boja omogućava slikanje ovim bojama i po vertikalnim površinama, npr, platno, zid…, u debljim slojevima bez opasnosti od slivanja i pucanja.

Mogu se nanositi četkom, špahtlom, valjkom, čime mogu da se postignu specifični efekti, npr. reljefni izgled površine, “španski zid”…

Acryl-profy boje imaju plastični sjaj.

U slučaju da nema potrebe da slikate po vertikalnim površinama, u debljim slojevima, možete koristiti acryl-hobby boje. I u tankom sloju, boja će biti intenzivna i pokrivna. Acryl-hobby boje, zbog svoje konzistencije (tečnije od acryl-profy boja), bolje razlivaju.

Nanose se četkom, valjkom.

Sastav acryl-hobby boja je takav da ukoliko boju nanosite u debljem sloju, doći će do pucanja boje.

Ukoliko ipak želite da acryl-hoby bojama postignete deblji nanos boje, potrebno je da boju nanosite u više tanjih slojeva, nanošenjem novog sloja na prethodno osušeni sloj boje.

Površinski izgled boje, je za razliku od acryl-profy boja, mat.

Slikanje acryl-profy, kao i acryl-hobby bojama pruža široki spektar mogućnosti. Izbor zavisi od efekta koji korisnik želi da postigne.

OBAVEŠTENJE

Poštovani kupci, obaveštavamo Vas da nećemo raditi u periodu
od 23.06. do 28.06.2024.godine

Poštovani kupci,obaveštavamo Vas da nećemo raditi u periodu
od 01.01. do 15.01.2024.god.
Sve porudžbine koje budu uplaćene do 26.12.2023.biće poslate
27. i 28.12.2023.god.
Porudžbine i uplate koje stignu posle ovih datuma,šaljemo od
15.01.2024.god.

SREĆNU I USPEŠNU 2024. ŽELI VAM SPEKTAR doo.