Umetnost i
sport u borbi protiv raka

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se 15. februara, a u Srbiji od malignih bolesti godišnje oboli oko 350 mališana. Jedna od njih je Jovana Leposavić koja je oduvek bila borac. Bilo na fudbalskom terenu, bilo onda kad je trebalo pobediti rak male karlice. Iz te bitke izašla je kao pobednik, a danas humanitarnim akcijama pomaže drugarima obolelim od raka.

Jovana od svoje šeste godine trenira fudbal. Iako to nije tipičan sport za devojčice, za njenu porodicu jeste. Samo je nastavila dedinim, tatinim, bratovim utabanim fudbalskim stazama. Baš ovaj sport naterao ju je i pomogao joj da ustane iz kreveta kad joj je bilo najteže. Bilo je to pre četiri godine, kad joj je otkriven rak male karlice.

Jovana je izašla kao pobednik iz svoje borbe sa bolešću, a danas bodri I pomaže drugoj deci koja biju bitku za život. Dane koje je provodila na dečjem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije sa vaspitačicama Anom i Danom, naučila je dekupaž slikarsku tehniku.

Jovana danas organizuje humanitarne izložbe dekupaž radova, aukcije sportske opreme i humanitarne utakmice. Do sada je pomogla, kako moralno tako i prikupljenim novcem, deci koja prolaze kroz istu borbu sa bolešću koju je ona uspešno pobedila, a svojim humanitarnim radom inspirisala je i mnoge umetničke organizacije i kompanije koje se bave bojama, između ostalog i Spektar Art.

SPEKTAR ART: Kako si došla na ideju da organizuješ humanitarnu izložbu dekupaž radova?

JOVANA:

Dekupaž slikarska tehnika mi je prirasla za srce dok sam se lečila od raka. Sate koje sam provodila u Institutu za onkologiju i radiologiju posvetila sam slikanju i savladala ovu tehniku. Dekupaž je sam po sebi lep i dopadljiv i može se primenjivati na najrazličitije stvari, pa sam odlučila da spojim lepo i korisno i organizuje humanitarne izložbe na kojima bih prodavala dekupaž slike.

SPEKTAR ART: Na koji način kompanije, fondovi I građani mogu da doprinesu akcijama koje organizuješ?

JOVANA:

Sve humanitarne izložbe organizujem po principu dobrovoljnih donacija, svako može da doprinese koliko je u mogućnosti. Bilo da je to čovek kome se dopao dekupaž i želi njime da ukrasi svoj dom ili kompanija popust Spektar Art-a koja je prepoznala naš trud i rad i pomogla nam donacijom boja i materijala. Svaka pomoć je vrlo korisna za naš cilj.

SPEKTAR ART: Da li i u budućnosti planiraš da se baviš ovim poslom?

JOVANA:

Planiram da se bavim humanitarnim radom dokle god budem mogla, i već sad organizujem nove humanitarne izložbe i utakmice.

Jovanina priča inspirisala je i mnogobrojne organizacije i medije, pa je tako prepoznala organizacija Heroji Beograda koja se bavi promovisanjem i objavljivanjem priča o borcima i herojima kako iz Beograda, tako i iz cele Srbije.

Spektar Art će  u budućnosti pomagati ideje i akcije poput ove koju je Jovana organizovala i radujemo se novim akcijama i humanitarnim izložbama koje će Jovana organizovati.

OBAVEŠTENJE

Poštovani kupci, obaveštavamo Vas da u peridu 22.jula do 19.avgusta 2024. godine nećemo raditi zbog korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora.

Poštovani kupci,obaveštavamo Vas da nećemo raditi u periodu
od 01.01. do 15.01.2024.god.
Sve porudžbine koje budu uplaćene do 26.12.2023.biće poslate
27. i 28.12.2023.god.


Porudžbine i uplate koje stignu posle ovih datuma,šaljemo od
15.01.2024.god.

SREĆNU I USPEŠNU 2024. ŽELI VAM SPEKTAR doo.